26. Међународни скакачки митинг „Јump 2022“

Међународни 26. скакачки митинг „Jump 2022“ . одржан је 19.07.2022. године у Спортском центру Парк у Димитровграду.  На овом традиционалном такмичењу наступали су такмичари из Републике Србије и Републике Бугарске.

У дисциплини троскок најбоља је била Габриела Петрова из атлетског клуба „Локомотив“ из Републике Бугарске. Код јуниорки најбоља је била Теодора Боберић.
У дисциплини скок у вис, код пионирки најбоље су биле Стела Ћук и Наталија Војиновић. У јуниорској категорији код мушкараца најбољи је био Јанислав Селијев, док је код пионира најбољи био Емилијан Георгиев. У дисциплини скок у даљ најбоља такмичарка код пионирки је била Сара Еленков, а код јуниорки најбоља је била теодора Боберић, док је у конкуренцији мушкараца код старијих пионираа најбољи резултат постигао Андрија Радосављевић, а код јуниора најбољи резултат постигао је Васил Пирев. Победница 26. међународног скакачког митинга „Јump 2022“ је Ангелина Топић – Европска јуниорска шампионка, она је у дисциплини скок у вис прескочила 186 центиметара. 26. међународни скакачки митинг „Jump 2022“ организовао је Атлетски клуб „Балкан“ , уз подршку Спортског савеза „Цариброд“ , Туристичке организације „Цариброд“ и Српског Атлетског Савеза, покровитељ овог догађаја је Општина Димитровград.
Scroll to Top