Dečja nedelja: Zajedno za solidarnost i sreću

U srcu grada, na centralnom trgu, tokom nedelje posvećene najmlađima, održana je nezaboravna manifestacija. U saradnji sa Fondacijom „Zamisli Život“, UGHC, Predškolskom Ustanovom „8. septembar“, Sportskim savezom Caribrod i osnovnom školom, organizovana je humanitarna akcija s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugrožene kategorije društva. Ova nesebična inicijativa ozarila je lica dece i odraslih podjednako.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka manifestacije bilo je postavljanje raznobojnog poligona prepunog rekvizita za decu svih uzrasta. Preko 150 dečaka i devojčica, od najmlađih predškolskih mališana do osnovaca, uživalo je u aktivnostima na poligonu, smehu, i igri.

Nadahnuti idejom zajedništva i humanosti, građani su se u velikom broju okupili kako bi podržali ovu plemenitu akciju. Sredstva prikupljena tokom ovog događaja direktno su usmerena prema pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Tako su deca naučila važnu lekciju o solidarnosti i brizi za druge, uz igru i zabavu.

Fondacija „Zamisli Život“, u saradnji sa partnerima, uložila je puno truda i energije kako bi ova manifestacija bila uspešna. Njihova predanost i ljubaznost nisu prošli neprimećeno. Osim prikupljanja sredstava, ova akcija takođe je podigla svest o potrebama socijalno ugroženih grupa, pozivajući društvo na veću pažnju i brigu prema njima.

Ova priča o zajedništvu i humanosti tokom Dečje nedelje inspiriše nas da razmislimo o tome kako zajedno možemo činiti dobra dela i činiti svet oko nas boljim mestom za sve. Deca su pokazala da su mala srca velika kad je reč o ljubavi i pažnji prema drugima, a ova manifestacija podseća nas da je svako malo delo ljubaznosti korak bliže boljem društvu.

Scroll to Top